Hulp nodig?
< >
  • Wooneco-2 project

    3-3-2015 | Verwarmen
Op initiatief van de Zeeuwse milieufederatie ontwikkelden Woonburg en Marsaki het nieuwbouwplan Woooneco2. Het Wooneco2-project biedt een oplossing voor de vraag naar energiezuinig wonen en werken. Ook DELTA levert hier een bijdrage aan.
 

CO²-neutrale woningen
In Grijpskerke (gemeente Veere) zijn negentien CO²-neutrale woningen ontworpen. Het is de eerste klimaat-neutrale straat van Nederland. Het project omvat twaalf starters- en eengezinswoningen, twee levensloopbestendige woningen en vijf levensloopbestendige huurwoningen.

Al deze CO²-neutrale woningen verbruiken weinig energie voor bijvoorbeeld de verwarming en de ventilatie. De geringe energie die nodig is wordt gecompenseerd doordat met zonnepanelen elektriciteit wordt opgewekt.

Managen van energieverbruik
DELTA levert hiervoor het energiemanagementsysteem. Hiermee wordt aangetoond dat de installatie daadwerkelijk minder verbruikt dan de zonnepanelen opwekken en dat er een deel overblijft voor het alledaagse stroomverbruik van de bewoners.

Voldoen aan de eisen van morgen
Het Wooneco-project levert een positieve bijdrage aan het verduurzamen van onze maatschappij. Het is milieuvriendelijk en heeft een lage CO²-voetafdruk. Daarnaast is het comfortabel wonen. De woningen zijn voorzien van goede isolatie en nauwkeurige kierdichting. Hierdoor kent de woning bijna geen koude zones in de leefruimtes. De gebruikte bouwtechniek - het zogenaamde Passief Bouwen -  zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder grote temperatuurschommelingen. Deze woningen zijn voorbereid op de toekomst.

Voor meer informatie kunt u kijken op : http://www.wooneco.nl/node/18

Delen op:

Terug naar Energienieuws